La nostra escola infantil de primer cicle I d’iniciativa social participa en les sol·licituds de subvenció quan són convocades pels diferents estaments de l’Administració: DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ i DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Calendari escolar


Inici de curs: 2 de setembre de 2019.

 Finalització curs: 28 de juliol de 2020, a les 15 h.

DIES FESTIUS I PERÍODES VACACIONALS.

DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ

 

 • Divendres 4 de novembre de 2019.
 • Dilluns 24 de febrer de 2020.
 • Dilluns 4 de maig de 2020.

PERÍODES VACACIONALS:

Nadal:  el centre tindrà classe lectiva, els dies 23 i 24 de desembre de 2019 i del 2 i 3 de gener de 2020. Exceptuant aquests dies, l’escola romandrà tancada.

Setmana Santa: la  llar es trobarà oberta tots els dies, exceptuant dijous 9 d’abril.

 

Horari escolar


 • Acollida matinal de 07 a 09 h. El grup mínim d’alumnes per fer el servei és de 4 nens-nenes.
 • Horari general: de 9 a 13 h i de 15 a 17 h.
 • Permanència de tarda: de 17 a 19 h. El grup mínim d’alumnes per a dur a terme aquest servei  serà de 4 nenes-nens. I als períodes vacacionals de Nadal, setmana Santa i Juliol es tancarà a les 17h.
 • Les hores de permanència s’han de notificar a secretaria emplenant el justificant pertinent, en cas de ser fixes.
 • Menjador, també s’ha d’emplenar i entregar la butlleta de servei de menjador a la secretaria, els menjars esporàdics s’han de comunicar a l’agenda i secretaria, abans de les 10h. El servei comença el dia 2 de setembre, però ens haureu de confirmar qui necessitarà fer-ne ús abans del dia 22 de juliol (teniu la fitxa a la web), tot indicant al.lèrgies o intoleràncies. L’alumnat de P.1 menjarà tot triturat fins l’octubre, exceptuant els casos decidits a Direcció. Tots els menús els teniu penjats a la pàgina web www.elgustodecrecer.com, on haureu de donar-vos d’alta com a família. El preu del menjador és de 145€, que inclou el berenar per a tots els-les alumnes de jornada completa. Cada dia que el nen-a no assisteixi al menjador i ho hagueu comunicat a l’escola, es farà un abonament de 3€.

No es podrà romandre a la classe en el moment d’entregar als nens-nenes parlant amb les educadores, ja que han d’estar pendents de l’alumnat per començar l’activitat diària i les  rutines.

 

Qualsevol encàrrec ho hauran de notificar a secretaria, on seran atesos com es mereixen.

Us recordem que a partir de l’hora de sortida (13h i 17h) no es pot quedar ningú al pati de l’escola, per qüestions de responsabilitat civil i organització.

 

Vestuari del centre


Els nens i nenes de P1 i P2 vindran vestits diàriament amb el xandall de la llar i portaran la bata, que es quedarà a l’escola i es posarà per realitzar activitats manipulatives (l’entregarem dimecres i divendres) i a tot l’alumnat del menjador (l’entregarem diàriament). A més, cal portar la motxilla, l’agenda i els pitets de la llar si es queden a dinar o són de P0. La màrfega per dormir es deixarà els dilluns i es retornarà els divendres o quan estigui bruta. Les vambes han de ser, obligatòriament, de velcro.

És necessari que tota la roba del centre i les sabates, així com les peces que es treuen (jaquetes, abrics…) vagi marcada amb el nom i cognom, no només les inicials.

 

Material


Tot el material (llibre de P1 i P2 i vestuari) es podrà adquirir el dia 29 d’agost en horari de 10 a 12’30h i 15’30 a 17h, a l’edifici de l’ESO (Cal emplenar la fitxa de petició, que trobareu a la página web i portar-la el dia de la compra.)

La bossa de canvi s’haurà de portar a la tutora el dia 30 de 10 a 13h i de 15 a 16h (muda completa, bolquers, crema, got d’aigua o biberó, farinetes i llet els lactants…). Aquest dia podreu tenir contacte directe amb la tutora dels vostres fills-filles. El llibre es portarà entre els dies 9 i 10 de setembre.

 

Reunió general


Per tal de poder avançar diferents informacions de l’organització del curs 19-20, realitzarem una reunió el proper dia 17 de juliol, a les 16h. Cal confirmar l’assistència trucant a l’escola en horari de 9-13h o de 15-16h, tot indicant el nom de l’alumne-a. A aquesta reunió no poden assistir els menors. Al mes de setembre, passats uns dies de l’inici de curs, es durà a terme la reunió amb les tutores:

P.1- 16 de setembre, a les 18h.

P.2- 18 de setembre, a les 18h.

 

Servei d’assistència pediàtrica / Gabinet psicopedagògic


A partir del mes d’octubre i fins els mes de juny, es reprèn el servei d´assistència mèdica continuada, que consisteix en:

 •  Visita setmanal del/la pediatra del centre que desenvolupa una tasca assistencial. Els pares interessats a fer consultes haureu d´emplenar el full de sol.licitud de visita que trobareu penjat a l’àrea de “Documents” de la web.
 • Assessorament sobre temes generals i específics relacionats amb la salut del nostre alumnat.
 • Servei d’orientació: Anirà a càrrec de les orientadores, Alba Ibáñez i Sandra Gallego, que duran a terme l’observació del nens-nenes, si cal, a indicació de les educadores, personal de direcció o per petició de les famílies.

 

Mètode d’Anglès propi


D’acord amb el Projecte Educatiu de l’Escola tots els continguts es treballaran en les tres llengües vehiculars: català, castellà i anglès.

Partint d’un material propi, English with Alomie,  creat per les coordinadores de llengua estrangera del centre treballarem la llengua anglesa diàriament.

 

Música


Tots els dimarts ens visitarà Pere Salicrú, mestre de música, que farà petits concerts i actuacions en viu des de P.0. Podeu consultar la seva web i descarregar les seves cançons al següent enllaç:

www.perasalicru.com

www.piquemdemans.com

 

Aspectes importants a recordar


 • L´horari de l´alumne-a no pot ser modificat si no s´ha avisat prèviament.

 

 • Recordin que no es lliurarà cap nen a cap persona sense l’autorització pertinent. Si les persones habituals no poden venir a buscar-los, cal indicar a l’agenda, amb nom, cognom i DNI, qui vindrà.

 

 • Quan un infant arriba a l´escola amb una malaltia transmissible exposa els altres a perill de contagi, per tant no podrà assistir quan estigui malalt-a. A tenir en compte aquestes simptomatologies: febre, processos diarrèics aguts o infecciosos, estomatitis, erupcions i altres alteracions de la pell, conjuntivitis infeccioses, vòmits i presència de polls. Podrà reincorporar-se a la vida escolar quan el pediatra ho indiqui. I sempre que es comuniqui a la família o responsable que el nen-a es troba malament s´haurà de passar a recollir en un màxim de temps d’una hora, tant pel seu bé com pel de la resta d´alumnat.

 

 • No es donarà cap medicament sense autorització de medicació corresponent de l’agenda, que haurà d’estar degudament emplenada i amb totes les dades. I només es donarà medicació a l’alumnat amb horari fins les 15h o les 17h.

 

 • Si voleu que, en cas de necessitat, s´utilitzi un antitèrmic haureu d´emplenar un justificant permanent, que teniu a la web i haureu de portar a la mestra el dia de l’entrevista.

 

 • Els esmorzars dels nens de permanència (7-9h) es donaran fins les 8´30h, sempre i quan sigui esmorzar del centre (suplement d’esmorzar).
 • No es donarà cap biberó o farinetes en P.0 coincidint amb hores d’entrada i/o sortides, és fonamental que el ritme alimentari sigui l’adequat.

 

 • Al voltant de les 10h, els nens-nenes de P.1 i P.2 fan un petit desdejuni, ha de ser lleuger i no es permetrà la combinació de menjars hipercalòrics o amb excés de greix (pastes industrials, suc, batut…)Hem de pensar en la necessitat de controlar la ingesta d’aliments saludables als nostres infants. En cas d’observar aliments no adequats a l’edat es retornaran a casa (entre d’altres talls de fuet). En cas de posar fruita, ha de ser tallada. No es pot fer ús de recipients de vidre, tot ha de ser de plàstic

 

 • Durant el període de migdia, de 13-15h no s´atendran les trucades de les famílies ni s’obrirà la porta.

 

 • Portar joguines de casa queda prohibit. Si les portéssiu us les hauríeu de dur. I en cas de posar alguna a la motxilla, l’escola no es farà responsable de la seva pèrdua o deteriorament.
 • El primer dia de classe no acceptarem material d’aula, que s’ha d’entregar el dia 30 d’agost, en conseqüència, si no podeu fer aquesta gestió, haureu d’encomanar la tasca a algú, si no s’haurà d’entregar tot a la secretaria el dia 2 de setembre. tre.
 • Totes les jaquetes i abrics han de portar una cinta (de 10-12cm) amb el nom i cognom, per tal de poder penjar-les i identificar-les.

 

 

 • Els cotxets es poden deixar a la zona destinada a tal fi; heu de tenir present que l´escola no es fa responsable. Només es podran portar els cotxets de P.0 i P.1; l’alumnat de P.2 que portin el cotxet se l´hauran d´endur (si hagués cap necessitat de deixar-lo s’ha de parlar amb Direcció). Tots els cotxets s’han d’identificar amb una etiqueta amb el nom del nen-a en lloc I és obligatori que quedin completament tancats, encara que portin adaptadors o altres estris (Si queden oberts es prohibirà l´ús d´aquest servei, ja que perjudiquen a la resta de famílies). Les famílies dels infants de P0 no podran accedir a l’aula amb el cotxet, per no dificultar l’entrada de la resta d’alumnes.
 • Els següents documents s’hauran de portar el dia de l’entrevista amb la tutora: Qüestionari d’interès general i Autorització d’ús d’imatge, que trobaran penjats a la web, espai de “Documentació”.