La nostra escola infantil de primer cicle I d’iniciativa social participa en les sol·licituds de subvenció quan són convocades pels diferents estaments de l’Administració: DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ i DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Organització general del curs 2021-2022

Calendari escolar


Inici de curs: Dimecres, 1 de setembre de 2021

Finalització curs: Dimecres, 27 de juliol de 2022, a les 15 h.

DIES FESTIUS I PERÍODES VACACIONALS

DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ

     • 7 de desembre de 2021.
     • 28 de febrer de 2022.
     • 3 de juny de 2022.

DIES FESTIUS

     • 24 de setembre de 2021.
     • 12 d’octubre de 2021.
     • 1 de novembre de 2021.
     • 6 i 8 de desembre de 2021.
     • 24 de juny de 2022.

VACANCES

Nadal: L’escola infantil tindrà classe lectiva, els dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2021 i 3, 4 i 5 de gener de 2022. Els dies 24 i 31 de desembre i 6 i 7 de gener, la llar romandrà tancada.
Setmana Santa: La llar romandrà oberta els dies 11, 12 i 13 d’abril de 2022.

 

Horari escolar


Horari general: de 9 a 13 h i de 15 a 17 h. L´horari de l´alumne-a no pot ser modificat si no s´ha avisat prèviament enviant un mail a secretaria.

  • Acollida matinal de 07 a 09 h. El grup mínim d’alumnes per a dur a terme el servei és de 4 nens-nenes.
  • Permanència de tarda: de 17 a 18’30 h. El grup mínim d’alumnes per dur a terme aquest servei serà de 4 nenes-nens. Durant els períodes de vacances de Nadal, Setmana Santa i Juliol es tancarà a les 17h.
  • Les hores de permanència s’han de notificar a secretaria emplenant el formulari pertinent, en cas de ser fixes. Un cop iniciat el curs, si es necessita el servei, contactar amb secretaria.
  • Durant el període de migdia, de 13-15h no s´atendran les trucades de les famílies s’obrirà la porta, per tal de respectar el descans dels infants.

Només podrà accedir al recinte escolar un sol acompanyant per alumne/a tant per entrar com per sortir, intentant que sempre sigui la mateixa persona i sempre portant mascareta. En l’horari d’entrada i de sortida cap família podrà accedir al centre, per qualsevol gestió al centre s’haurà de demanar cita prèvia.

És obligatori demanar CITA PRÈVIA per poder fer qualsevol gestió administrativa al centre. No es podrà accedir al centre per a comunicacions del dia a dia, caldrà enviar un correu electrònic al centre abans de les 10h.

 

Protocol d’entrades i sortides


A l’hora d’accedir al centre, haureu d’esperar el vostre torn, sempre mantenint la distància de seguretat i amb la mascareta posada de forma correcta. Deixareu el vostre fill-a a la porta de l’aula, sense poder entrar i sense poder romandre gaire temps a les instal·lacions.

Servei de menjador/esmorzars i berenars


El servei comença el dia 1 de setembre, però ens haureu de confirmar qui necessitarà fer-ne ús abans del dia 27 d’agost per mitjà de la complementació del Google Formulari, que trobareu al mail. Caldrà indicar al·lèrgies i/o intoleràncies. L’alumnat de P.1 menjarà tot triturat fins l’octubre, exceptuant els casos decidits a direcció/famílies.

El preu del menjador per infants fixos tot l’any serà de 147€, que inclou el berenar per a tot l` alumnat de jornada completa. Els alumnes que es quedin a dinar de manera esporàdica pagaran 8’60 €/dia. Cada dia que l’alumnat no assisteixi al menjador i ho hagueu comunicat a l’escola, es farà un abonament de 3€.

Teniu a la vostra disposició tots els menús, descarregant-vos l’aplicació “el gust de créixer”:

ANDROID:

https://play.google.com/store/apps/details?id=es.aramark.elgustodecrecer

IPHONE:

https://apps.apple.com/es/app/el-gusto-de-crecer/id1199437291

Recordeu que els alumnes de P0 han de portar el seu menjar de casa, que haurà de ser triturat o molt xafat sense trossos per evitar ennuegaments. Quan tinguin incorporada la major part de l’alimentació, ja podreu demanar el menú triturat de l’escola. Consulteu a la mestra tots aquells dubtes que se us puguin plantejar. Els esmorzars dels nens de permanència (7-9h) es donaran fins les 8:30h, sempre i quan sigui esmorzar del centre (suplement d’esmorzar) 

No es donarà cap biberó o farinetes en P.0 coincidint amb hores d’entrada i/o sortides. Al voltant de les 10h, els nens-nenes de P.1 i P.2 fan un petit desdejuni, ha de ser lleuger i no es permetrà la combinació de menjars hipercalòrics o amb excés de greix (pastes industrials, suc, batut…)Hem de pensar en la necessitat de controlar la ingesta d’aliments saludables als nostres infants. En cas d’observar aliments no adequats a l’edat es retornaran a casa (entre d’altres talls de fuet). En cas de posar fruita, ha de ser tallada. No es pot fer ús de recipients de vidre.

Comunicació amb les famílies


EINA DIGITAL DE COMUNICACIÓ AMB LES FAMÍLIES: La comunicació diària entre les famílies i l’escola es realitzarà mitjançant l’aplicació KINDERTIC , que és l’AGENDA DIGITAL de la llar. Us haureu de descarregar l’app a qualsevol dispositiu mòbil:

ANDROID: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kindertic.app

IPHONE: https://apps.apple.com/es/app/kindertic/id1179023303

Qualsevol aspecte a comentar s’haurà de notificar per mitjà de l’aplicació (agenda electrònica KINDERTIC o per telèfon (93 408 76 25 ó 620484173)

Tanmateix, a finals de juliol rebreu un mail amb l’usuari i contrasenya de cada alumne/a matriculat/matriculada. Un cop us hagueu donat d’alta, ja podreu completar el vostre perfil, afegir foto del nen/nena, etc…

 

Vestuari del centre


Els nens i nenes de P1 i P2 vindran vestits diàriament amb el xandall de la llar i portaran la bata que es posarà per realitzar activitats manipulatives i pel servei de menjador. Entregarem la bata diàriament per tal que la puguin rentar i portar-la neta pel dia següent. A més, cal portar la motxilla i els pitets de la llar si es queden a dinar o són de P0. La màrfega per dormir es deixarà els dilluns i es retornarà els divendres o quan estigui bruta.

És necessari que tota la roba del centre i les sabates, així com les peces que es treuen (jaquetes, abrics…) vagi marcada amb el nom i cognom, no només les inicials. El calçat ha de ser, obligatòriament, de velcro.

Totes les jaquetes i abrics han de portar una cinta (de 10-12cm) amb el nom i cognom, per tal de poder penjar-les i identificar-les.

Els mesos de setembre, octubre, maig, juny i juliol hauran de portar el model de bata sense mànigues (bata d’estiu).

 

Compra de vestuari i Caixa d’activitats


El vestuari es podrà adquirir el dia 30 d’agost en horari de 10 a 12’30h i 15’30 a 17h, a l’edifici de l’ESO (Cal emplenar la fitxa de petició, que trobareu a la pàgina web i portar-la el dia de la compra.) La trobareu aquí  

Pel que fa a la Caixa d’activitats, es podrà adquirir el mateix dia 30 d’agost a l’edifici de l’ESO en el mateix horari que el vestuari. L’entregarem directament a la mestra i el dia de la reunió us presentaran el material.

El mateix dia 30, de 10 a 13h i de 15 a 16h , aprofitareu per tenir contacte directe amb la tutora, indicant-li l’horari a realitzar al llarg de tot el curs i si el nen/nena farà adaptació les dues primeres setmanes i en quin horari.

Podreu anar accedint en aquesta franja horària: (haureu d’esperar al carrer)

 • 10h: P0
 • 11h: P1/P2 Cognoms de la A a la M
 • 12h: P1/P2 Cognoms de la N a la Z

La bossa de canvi que contindrà: una muda completa com a mínim, bolquers, crema, ampolla d’aigua (no plàstic d’un sol ús) o biberó, farinetes i llet, pels lactants…, la portareu el dia 1, que comença el curs i la lliurareu a l’entrada.

Les famílies que vulgueu portar la bossa de canvi el dia 31 d’agost, la podreu deixar a secretari segons el següent horari de 9’15 a 12 h.

“Caldrà portar una bossa de casa ja que no entreguem bosses de plàstic com a mesura sostenible.”

 

Reunió General


Per tal de poder avançar diferents informacions de l’organització del curs 21-22, realitzarem una reunió 2 de setembre, a les 18 h. La sessió té com a finalitat explicar els objectius del curs i el funcionament del dia dia a l’aula.

Cal confirmar l’assistència enviant un mail entre el 27 i el 31 d’agost de 2021, tot indicant el nom de l’alumne-a i el curs. Caldrà tenir en compte que només podrà assistir un progenitor/a, si les mesures sanitàries ho permeten i que no podran assistir els menors.

 

Servei d’assistència pediàtrica / Gabinet psicopedagògic


A partir del mes d’octubre i fins els mes de juny, es reprèn el servei d´assistència mèdica continuada, que consisteix en: – Visita setmanal del/la pediatra del centre que desenvolupa una tasca assistencial. Les famílies interessades a fer consultes haureu d´emplenar el full de sol·licitud de visita que trobareu penjat a l’àrea de “Documents” de la web o fent clic aquí.

 • Assessorament sobre temes generals i específics relacionats amb la salut del nostre alumnat.
 • Servei d’orientació: Es durà a terme l’observació del nens-nenes, si cal, a indicació de les educadores, personal de direcció o per petició de les famílies (prèvia demanda d’especialistes o en cas d’urgència). Aquest servei només atendrà prèvia petició a Direcció.
 • Aplicació DOCTIVI: doctivi és un sistema que apropa la salut i el benestar de la família a casa, d’una manera eficaç i ràpida i que es composa per un equip de pediatres, psicòlegs, psicopedagogs i logopedes. El sistema permet demanar cita molt àgilment a través de mòbil, tauleta i ordinador. Us haureu de descarregar l’app a qualsevol dispositiu mòbil:

 

Mètode d’Anglès propi


D’acord amb el Projecte Educatiu de l’Escola tots els continguts es treballaran en les tres llengües vehiculars: català, castellà i anglès.

Partint d’un material propi, English with Alomie, creat per les coordinadores de llengua estrangera del centre treballarem la llengua anglesa diàriament mitjançant eines digitals.

 

Música


Tots els dimarts ens visitarà Pere Salicrú, mestre de música, que farà petits concerts i actuacions en viu des de P.0. Podeu consultar la seva web i descarregar les seves cançons al següent enllaç:

www.peresalicru.com

www.piquemdemans.com

@psalicru

 

Altres aspectes importants a recordar


 • Recordin que no es lliurarà cap alumne/a a cap persona sense l’autorització pertinent. Si les persones habituals no poden venir a buscar-los, cal indicar a l’agenda digital el nom, cognom i DNI de la persona que vindrà a recollir-los. • Quan un infant arriba a l´escola amb una malaltia transmissible exposa els altres a perill de contagi, per tant no podrà assistir quan estigui malalt-a. A tenir en compte aquestes simptomatologies: febre, processos diarreics aguts o infecciosos, estomatitis, erupcions i altres alteracions de la pell, conjuntivitis infeccioses, vòmits i presència de polls. Podrà reincorporar-se a la vida escolar quan el pediatra ho indiqui. I sempre que es comuniqui a la família o responsable que el nen-a es troba malament s´haurà de passar a recollir en un màxim de temps d’una hora, tant pel seu bé com pel de la resta d´alumnat. Si un/a alumne/a es troba malament durant la jornada escolar, es trucarà immediatament a casa perquè el vingueu a buscar i si té febre, haurà de romandre 24 hores a casa per valorar la seva evolució.
 • No es donarà cap medicament sense l´autorització de medicació corresponent de l’agenda, que haurà d’estar degudament emplenada i amb totes les dades. I només es donarà medicació a l’alumnat amb horari fins les 15h o les 17h.
 • Si voleu que, en cas de necessitat, s´utilitzi un antitèrmic haureu d´emplenar un justificant permanent, que teniu a la web i haureu de portar a la mestra el dia de l’entrevista. Només s’administrarà en cas d’arribar a 38º atès que si un alumne arriba a 37’5º amb la normativa actual haurà de marxar cap a casa, abans d’una hora de la trucada, pel bé d’ell/ella mateix/a i de la resta del grup.
 • Portar joguines de casa queda prohibit. Si les portéssiu us les hauríeu de dur. I en cas de posar alguna a la motxilla, l’escola no es farà responsable de la seva pèrdua o deteriorament.

 

s

Els següents documents s’hauran d’enviar al mail corporatiu de cada tutora del 27 al 31 d’agost. Aquest correu electrònic, no serà una eina de comunicació diària, només s’utilitzarà per enviar la documentació preceptiva: Qüestionari d’interès general i Autorització d’ús d’imatge (només alumnes nous), i Autorització Covid que trobaran penjats a la web, espai de “Documentació”. Recordeu que tot l’alumnat haurà de presentar el carnet de vacunació actualitzat.

Resum de les mesures especials Covid-19


L’escola Petit Aloma posa a l’abast de l’alumnat els mecanismes necessaris per a gestionar la COVID19, mesures que podeu consultar al pla de centre, però sou les famílies amb la vostra responsabilitat les que podeu frenar aquesta pandèmia amb un comportament de solidaritat social. Totes les directrius que trobareu a continuació estan basades en les disposicions per part de l’Administració sanitària i educativa, les quals poden canviar depenent de la situació sanitària. Els que ja ens coneixeu, veureu que són molt diferents a les que hem seguit fins ara, però necessàries en aquests moments per a la seguretat dels infants i dels adults.

 

Pel que fa als xumets i biberons, aquests s’hauran de guardar dins d’estoigs individuals i en cas que hagin estat utilitzats, es retornaran a les famílies diàriament per a la seva neteja i desinfecció. Es recomana que les famílies els esterilitzin després de cada ús.

 

Abans d’acudir al centre és recomanable prendre la temperatura als infants, així com observar el seu estat físic. En cas que algun contacte estret del nen/a estigui pendent de PCR o es trobi malament , serà preceptiu que l’infant es quedi a casa. Si un/a alumne/a es troba malament durant la jornada escolar, es trucarà immediatament a casa perquè el vingueu a buscar. Haurà de romandre 24 hores a casa per valorar la seva evolució.

Les famílies són responsables de garantir la distància al carrer amb les altres famílies, tenint present l’horari d’entrades i sortides marcat en aquest document.

En el moment que tinguem disponible la normativa sanitària del curs 21-22 seran informats.

 

 

Cotxets


Només podrem acollir cotxets pels alumnes de P0 i P1 i sempre que sigui totalment imprescindible el fet de deixar-los a l’escola. Hauran de ser tipus paraigua o de passeig, poc voluminosos i completament plegats i sense plataforma. A més a més, no podran portar cap bossa, plàstic per la pluja, cistelles externes, etc….. penseu que es tracta de manipular els menys objectes possibles per evitar introduir gèrmens externs.

 

Hauran d’anar perfectament marcats amb el nom i cognoms de l’alumne i classe a la qual pertany.

 

Pel que fa als infants de P2, no podrem acollir els cotxets per manca d’espai, fet del qual ja esteu informats. Només els podrem guardar si és una necessitat extrema i puntual. En aquest cas, ho haureu de comunicar a direcció.
Totes les persones que formem part de Petit Aloma, l’equip docent i directiu, desitgem que el curs 21-22 es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible. Farem molts esforços per tal que tot surti bé i que els vostres fills i filles gaudeixin de l’escola, siguin feliços i aprenguin.
Bon curs a tothom!!!!!!