La llar d’infants participa en la sol·licitud de subvenció quan són convocades pels diferents estaments de l’Administració: DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ i DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Organització general del curs 2022-2023

Calendari escolar


Inici de curs: Dimecres, 1 de setembre de 2022

Finalització curs: Dimecres, 26 de juliol de 2023, a les 15 h.

DIES FESTIUS I PERÍODES VACACIONALS

DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ I ALTRES FESTIUS

     • 31 d’octubre de 2022
     • 09 de desembre de 2022.
     • 5 de gener de 2023.
     • 20 de febrer de 2023.
     • 17 de març de 2023.
     • 6 d’abril de 2023.
     • 26 de maig de 2023.
     • 23 de juny de 2023

DIES FESTIUS LOCALS I NACIONALS

     • 26 de setembre de 2022.
     • 12 d’octubre de 2022.
     • 1 de novembre de 2022.
     • 6 i 8 de desembre de 2022.
     • 5 de juny de 2023.
     • 24 de juny de 2023

VACANCES

Nadal: L’escola infantil tindrà classe lectiva, els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2022 i 2, 3 i 4 de gener de 2023.
Setmana Santa: La llar romandrà oberta els dies 3, 4 i 5 d’abril de 2023.

TROBAREU EL CALENDARI ESCOLAR DE TOT EL CURS A LA PÀGINA WEB

 

Horari escolar


Horari general: de 9 a 13 h i de 15 a 17 h. L´horari de l´alumne-a no pot ser modificat si no s´ha avisat prèviament a secretaria ja sigui per correu o personalment.

  • Acollida matinal de 07 a 09 h. El grup mínim d’alumnes per a dur a terme el servei és de 4 nens-nenes.
  • Permanència de tarda: de 17 a 18’00 h. El grup mínim d’alumnes per dur a terme aquest servei serà de 5 nenes-nens. Durant els períodes de vacances de Nadal, Setmana Santa i Juliol no hi haurà servei.
  • Les hores de permanència s’han de notificar a secretaria emplenant el formulari pertinent, en cas de ser fixes. Un cop iniciat el curs, si es necessita el servei, contactar amb secretaria.
  • Durant el període de migdia, de 13-15h no s´atendran les trucades de les famílies ni s’obrirà la porta, per tal de respectar el descans dels infants
És obligatori demanar CITA PRÈVIA per poder fer qualsevol gestió administrativa al centre

 

Protocol d’entrades i sortides


A l’hora d’accedir al centre, haureu d’esperar el vostre torn, ja que la mestra recull els infants a la porta de l’aula d’un en un.

Deixareu el vostre fill-a a la porta de l’aula, sense poder entrar i sense poder romandre gaire temps a les instal·lacions. Només una persona podrà acompanyar el nen/-a a l’aula.

A l’hora de sortir NO ES PODEN UTILITZARLES INSTAL·LACIONS DEL CENTRE (patis, joguines…)

COTXETS:

Només podrem acollir cotxets pels alumnes de P0 i P1. Hauran de ser tipus paraigua o de passeig, poc voluminosos i completament plegats.  Si algun alumne de P2 necessita deixar el cotxet, ha de demanar autorització a Direcció.

Hauran d’anar perfectament marcats amb el nom i cognoms de l’alumne i classe a la qual pertany.

Servei de menjador/esmorzars i berenars


El servei comença el dia 1 de setembre, però ens haureu de confirmar qui necessitarà fer-ne ús abans del 26 d’agost per mitjà de la complementació del  Google Formulari, que trobareu al correu.

Caldrà indicar al·lèrgies i/o intoleràncies i si mengen sencer o triturat. L’alumnat de P.1 menjarà tot triturat fins l’octubre, exceptuant casos concrets i serà la mestra qui faci la valoració de si pot passar a sencer o fer un mix.

L’alumnat de P0 té la possibilitat de demanar el menú triturat de l’Escola, sempre que puguin menjar els aliments, segons les seves indicacions pediàtriques.

El preu del menjador per infants fixos tot l’any serà de  155€ que inclou el berenar per a tot l’alumnat de jornada completa. L’alumnat que es quedi a dinar de manera esporàdica pagarà 10€/dia.  Cada  dia que l’alumnat no assisteixi al menjador i ho hagueu comunicat a l’escola, es farà un abonament de 3€ en el rebut del mes següent. (Qualsevol dubte a secretaria)

 Teniu a la vostra disposició tots els menús, descarregant-vos l’aplicació “el gust de créixer”:

ANDROID:

https://play.google.com/store/apps/details?id=es.aramark.elgustodecrecer

IPHONE:

https://apps.apple.com/es/app/el-gusto-de-crecer/id1199437291

Els esmorzars de l’alumnat de permanència (7-9h) es donaran fins les 8´30h, sempre i quan sigui esmorzar del centre (suplement d’esmorzar)

 No es donarà cap biberó o farinetes en P.0 coincidint amb hores d’entrada i/o sortides( de 8.30 a 9h, de 14:30 a 15h i de 16:30 a 17h)

 Al voltant de les 10h, les nenes i nens de P.1 i P.2 fan un petit desdejuni que haurà de ser lleuger i saludable; no es permetrà la combinació de menjars hipercalòrics o amb excés de greix (pastes industrials, suc, batut…) Hem de pensar en la necessitat de controlar la ingesta d’aliments saludables als nostres infants. En cas d’observar aliments no adequats a l’edat es retornaran a casa (entre d’altres talls de fuet). En cas de posar fruita, aquesta haurà de ser tallada. Una altra qüestió important és la mida dels aliments que poseu a les tarteres, atès que les escoles d’Infantil hem de complir una normativa al respecte, per exemple, no es permet donar fruits secs.  No es pot fer ús de recipients de vidre en cap curs.

Comunicació amb les famílies


El  dia 30 d’agost de 10 a 13h i de 15 a 16h , tornareu a tenir contacte amb la tutora i haureu d’indicar-li l’horari a realitzar al llarg de tot el curs i si el nen/nena farà adaptació les dues primeres setmanes i en quin horari. Aquest dia haureu de portar la bossa de canvi, que romandrà a l’aula.

La bossa de canvi contindrà : una muda completa com a mínim.

També s’ha de portar: bolquers, crema de canvi, ampolla d’aigua (no plàstic d’un sol ús) o biberó, farinetes i llet, per als lactants.

 

Podreu anar accedint en aquesta franja horària: (haureu d’esperar al carrer)

 • 10h: Infantil 0
 • 10h: Infantil 1/Infantil 2 Cognoms de la A a la M       
 • 11h: Infantil 1/Infantil 2 Cognoms de la N a la Z

EINA DIGITAL DE COMUNICACIÓ AMB LES FAMÍLIES: La comunicació diària entre les famílies i l’escola es realitzarà mitjançant l’aplicació KINDERTIC , que és l’AGENDA DIGITAL de la llar. Us haureu de descarregar l’app a qualsevol dispositiu mòbil:

ANDROID: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kindertic.app

IPHONE: https://apps.apple.com/es/app/kindertic/id1179023303

Qualsevol aspecte a comentar s’haurà de notificar per mitjà de l’aplicació KINDERTIC (agenda electrònica ) o bé als telèfons : (93 408 76 25 ó 620484173)

Tanmateix, a finals de juliol rebreu un correu amb l’usuari i contrasenya de cada alumne/a matriculat/matriculada. Un cop us hagueu donat d’alta, ja podreu completar el vostre perfil, afegir foto del nen/nena, etc…

 

Vestuari del centre


Els nens i nenes de P1 i P2 vindran vestits diàriament amb el xandall de la llar i portaran la bata a la motxilla, que es posarà per realitzar activitats manipulatives i durant el servei de menjador. Els nens i nenes de menjador i maternal hauran de portar els pitets del Centre. Entregarem la bata i els pitets diàriament per tal que els puguin rentar i portar-los nets al dia següent.  La màrfega de dormir es deixarà els dilluns i es retornarà els divendres, exceptuant si ha de ser rentada per algun motiu.

És necessari que tota la roba del centre i les sabates, així com les peces que es treuen (jaquetes, abrics…) vagi marcada amb el nom i cognom, no només les inicials. El calçat ha de ser, obligatòriament, de velcro i també ha de portar nom.

Totes les jaquetes i abrics han de portar una cinta (de 10-12cm) amb el nom i cognom, per tal de poder penjar-les i identificar-les.

Els mesos de setembre, octubre, maig, juny i juliol hauran de portar el model de bata sense mànigues (bata d’estiu), que és OBLIGATÒRIA.

 

Compra de vestuari i Caixa d’activitats


El vestuari es podrà adquirir el dia 15 DE JULIOL en horari de 9 a 11 i 16 a 18h, a l’edifici de la llar (Cal emplenar la fitxa de petició, que trobareu a la pàgina web i portar-la el dia de la compra.) Clic aquí

Podreu enviar el full de petició fins el dia 13 de juliol , fins les 13 h. D’aquesta manera, podrem preparar els lots i la gestió es farà de forma més àgil.

Haureu de portar la vostra pròpia bossa. La llar és un centre sostenible i evitem el màxim possible l’ús del plàstic.

La Caixa d’activitats es pagarà directament per banc i s’entregarà directament a la mestra. El dia de la reunió les tutores us presentaran el material.

 

Reunió General


Per tal de poder avançar diferents informacions de l’organització del curs 22-23, realitzarem una reunió dirigida a les famílies dels infants d’Infantil 1 i Infantil 2, el dia 19 de juliol a les 18 h. La sessió té com a finalitat explicar els objectius del curs i el funcionament del dia a dia a l’aula.

Cal confirmar l’assistència responent el google formulari entre els dies 13 i 15 de juliol,   tot indicant el nom de l’alumne-a i el curs. Caldrà tenir en compte que no podran assistir els menors.

 

Servei d’assistència pediàtrica / Gabinet psicopedagògic


A partir del mes d’octubre i fins els mes de juny, es reprèn el servei d´assistència mèdica continuada, que consisteix en:

 • Visita setmanal del/la pediatra del centre que desenvolupa una tasca assistencial. Les famílies interessades a fer consultes haureu d´emplenar el full de sol·licitud de visita que trobareu penjat a l’àrea de “Documents” de la web.

https://petit-aloma.com/wp-content/uploads/2019/12/visita-pediatra.pdf

 • Assessorament sobre temes generals i específics relacionats amb la salut del nostre alumnat.
 • Servei d’orientació: Es durà a terme l’observació del nens-nenes, si cal, a indicació de les educadores, personal de direcció o per petició de les famílies (prèvia demanda d’especialistes o en cas d’urgència). Aquest servei només atendrà prèvia petició a Direcció.
 • Aplicació DOCTIVI:  Doctivi és un sistema que apropa la salut i el benestar de la família a casa, d’una manera eficaç i ràpida i que es composa per un equip de pediatres, psicòlegs, psicopedagogs i logopedes.
 • El sistema permet demanar cita molt àgilment a través de mòbil, tauleta i ordinador.

NOMÉS PER A ANDROID:

https://play.google.com/store/apps/details?id=es.lifevit.doctivi

  https://www.doctivi.com/es/

   

   

  Mètode d’Anglès propi


  D’acord amb el Projecte Educatiu de l’Escola tots els continguts es treballaran en les tres llengües vehiculars: català, castellà i anglès, partint d’un material propi, English with Alomie

  (creat per les coordinadores de llengua estrangera del centre). Treballarem la llengua anglesa diàriament mitjançant eines digitals i serà complementat amb cançons, jocs, etc.

   

  Música


  Tots els dimarts ens visitarà en Pere Salicrú, mestre de música, que farà petits concerts i actuacions en viu des de P.0. Podeu consultar la seva web i descarregar les seves cançons al següent enllaç:

  www.peresalicru.com

  www.piquemdemans.com

  @psalicru

   

  Altres aspectes importants a recordar


  • Tots els temes relacionats amb horaris, quotes, absències llargues o qualsevol altre consulta relacionada amb l’organització, es realitzarà a secretaria o a direcció, mai a les mestres.
  • Recordin que no es lliurarà cap alumne/a a cap persona sense l’autorització pertinent. Cal indicar a l’agenda digital el nom, cognom i DNI de la persona que vindrà a recollir-los de forma fixa o esporàdica.
  • Quan un infant arriba a l´escola amb una malaltia transmissible exposa els altres a perill de contagi, per tant no podrà assistir quan estigui malalt-a. A tenir en compte aquestessimptomatologies: febre, processos diarreics aguts o infecciosos, estomatitis, erupcions i altres alteracions de la pell, conjuntivitis infeccioses, vòmits i presència de polls. Podrà reincorporar-se a la vida escolar quan el pediatra ho indiqui. I sempre que es comuniqui a la família o responsable que el nen-a es troba malament s´haurà de passar a recollir en un màxim de temps d’una hora, tant pel seu bé com pel de la resta d´alumnat.

  Si un/a alumne/a es troba malament durant la jornada escolar,  es trucarà immediatament a casa perquè el vingueu a buscar i si té febre, haurà de romandre 24 hores a casa per valorar la seva evolució.

  • No es donarà cap medicament sense autorització de medicació corresponent de l’agenda, que haurà d’estar degudament emplenada i amb totes les dades. I només es donarà medicació a l’alumnat amb horari fins les 15h o les 17h.
  • Si voleu que, en cas de necessitat, s´utilitzi un antitèrmic haureu d´emplenar un justificantpermanent, que teniu a la web i haureu de portar a la mestra el dia de l’entrevista. Només s’administrarà en cas d’arribar a 38º atès que si un alumne arriba a 37’5º amb la normativa actual haurà de marxar cap a casa, abans d’una hora de la trucada, pel bé d’ell/ella mateix/a i de la resta del grup.
  • Portar joguines de casa queda prohibit. Si les portéssiu us les hauríeu de dur. I en cas de posar alguna a la motxilla, l’escola no es farà responsable de la seva pèrdua o deteriorament.

   • Els següents documents s’hauran d’enviar al mail corporatiu de cada tutora del 27 al 31 d’agost, el qual us facilitarà el dia de la reunió. Aquest correu electrònic, no serà una eina de comunicació diària, només s’utilitzarà per enviar la documentació preceptiva: Qüestionari d’interès general i Autorització d’ús d’imatge (només alumnes nous) que trobaran penjats a la web, espai de “Documentació”. Recordeu que tot l’alumnat haurà de presentar el carnet de vacunació actualitzat.
   • El dia 19 de juliol s’informarà qui és la tutora del vostre fill/a

    

   s
   • Els següents documents s’hauran d’enviar al mail corporatiu de cada tutora del 27 al 31 d’agost, el qual us facilitarà el dia de la reunió. Aquest correu electrònic, no serà una eina de comunicació diària, només s’utilitzarà per enviar la documentació preceptiva: Qüestionari d’interès general i Autorització d’ús d’imatge (només alumnes nous) que trobaran penjats a la web, espai de “Documentació”. Recordeu que tot l’alumnat haurà de presentar el carnet de vacunació actualitzat.
   • El dia 19 de juliol s’informarà qui és la tutora del vostre fill/a

   Totes les persones que formem part de Petit Aloma, l’equip docent i directiu,  desitgem que el curs 22-23 es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible. Farem molts esforços per tal que tot surti bé i que els vostres fills i filles gaudeixin de l’escola, siguin feliços i aprenguin.

    Bon curs a tothom!!!!!!